top of page
  • Writer's pictureMarko

Selitys viime päivien tapahtumille

Kaikki sai alkunsa superjulkkiksen väitetystä kuolemasta. Huhut lähtivät liikkeelle välittömästi. Oliko julkimo tehnyt itsemurhan? Kuollut lääkkeisiin tai huumeisiin? Vai oliko kuolema pelkkää lavastusta? Samanaikaisesti kun maailman hikipajat painoivat täyttä häkää ”in memoriam” -teepaitoja, katalat terroristit laskivat suunnitelmiensa mukaan liikkeelle lisää huhuja pienempien julkimoiden kuolemista. Elokuvatähti B oli kuollut sukellusonnettomuudessa! Laulaja C oli menehtynyt lentoturmassa! Julkkisfilosofi D oli niin järkyttynyt, ettei kyennyt kommentoimaan!

Huhut alkoivat kuormittaa ihmiskunnalle elintärkeätä tietoverkkoa ja aiheuttivat lopulta äärimmäisen katastrofin: internet kaatui. Miljoonat ihmiset ryntäsivät tiedonjanoisina kaduille, ja kun viranomaiset eivät kyenneet kumoamaan levottomana vellovia ja yhä hurjemmiksi äityviä huhuja, tragediat seurasivat toisiaan: Internetin jälkeen kaatuivat peräjälkeen 3G-, sähkö- ja kaasuverkot sekä Windows. Televisiokanavat pimenivät toisensa jälkeen. Lehdet lakkasivat ilmestymästä ja raha menetti arvonsa. Prahan Vaclavin aukiolla epätoivoinen fani teki polttoitsemurhan, kun hänen kännykkänsä lakkasi toimimasta. Suomen valtio joutui vararikkoon Nokian konkurssin myötä. Hollywoodissa alettiin suunnitella elämäkertaelokuvaa julkimosta samalla, kun maailman sosiologit yrittivät selittää tapahtumia siinä onnistumatta. Pornoteollisuus onnistui saamaan markkinoille jo seuraavana päivänä toista tusinaa parodiaa.

Mutta mikään ei auttanut. Pimeät voimat olivat voittaneet. Lopulta ihmiset tottuivat elämään ilman internettiä, rahaa ja kaupallista viestintää. He alkoivat kommunikoida suoraan toistensa kanssa. Naapurit, jotka olivat aiemmin ohittaneet toisensa rappukäytävissä, alkoivat jutella toisilleen. Ihmiset tulivat siihen lopputulokseen, että oli aivan sama, mihin superjulkkis oli kuollut. Itse asiassa he lopulta unohtivat koko tapauksen. Eloonjääneet julkisuuden henkilöt sulautuivat vähitellen muuhun ihmiskuntaan, joka unohti pian keitä he olivat aiemmin olleet.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page