top of page

       Kohu ristiriitoja herättävän poliitikon katoamisesta paisuu kuin pullataikina krapulaisen helvetissä... kokonaisuutena plussan puolelle tihenevä trilleri tarjoaa tarinan lomassa edullisen visiitin Prahaan - Kafkan ja kaljan kaupunkiin, jonka alhaisia puolia Pyhtilä kuvaa uskottavasti.
- Pekka Jäntti - Keskisuomalainen 5.4.2020

Tuntui kuin Marko Pyhtilä olisi kirjoittanut dekkarin minulle. Tässä oli kaikkea, josta pidän. Kokeellisuutta, huumoria, jännitystä ja ajankohtaista politiikkaa! Jos haluaisin kirjoittaa dekkarin “Kadonneen mestarin tapaus”
olisi se.
- Spektaakkeliyhteiskunta.com

”Sergei, mai frent”, Putkonen sanoo puhelimeen. ”Vii faunt tö gai. Tö ääshoul. Kän juu kam imiiditlii? Teik juur gan. Wii mait häv to teik ekstriim mesörs.”

          Kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja. Islam on terrorismin pyhittävä uskonto. Terrorismi on Allahin tahto. Islam on taantumuksellinen uskonto ja sotaisa ideologia. Todellinen syypää ei ole siksi viettejään toteuttava musulmaani vaan tätä hyysäävä, omassa utopistisessa kuplassaan elävä vihervasemmistolainen, joka toivottaa terrorismiuskonnon edustajan tervetulleeksi. Milloin Eurooppa ja niin kutsuttu suvaitsevaisto herää tähän painajaiseen? Kuinka monen täytyy kuolla ennen sitä?
                                    - Europarlamentaarikko Sauli Häkkinen blogissaan

            Putkonen esittelee valtavaa mahaansa ja kertoo oluen olevan Suomessa niin kallista, että kaljamahasta on tullut sosiaalisen statuksen symboli. Henkilö, jolla on mahtava kaljamaha – ja jolla on varaa ylläpitää sellaista vuosikausia – kuuluu suomalaisen yhteiskunnan parhaimmistoon. Siksipä Jussi nyt hotellihuoneessa kuorsatessaan suorastaan heittää rahaa hukkaan, kun ei ole maanmiestensä mukana laittamassa rahaa pankkiin, eli juomassa halpaa kaljaa. Suomalaiset laskevat, että jokainen Prahassa juotu olut säästää heille Suomen hinnoissa viisi euroa. Muutamassa päivässä jokainen ryhmän jäsen on tienannut jo toista sataa euroa. Kun asiaa tarkastelee tästä näkökulmasta, on päivänselvää, että koko reissun kestävä ryyppyputki on suoranainen kansalaisvelvollisuus. Jos seurue pinnistelisi ja ylittäisi itsensä, olisi matkabudjetti tienattu takaisin pelkästään olutta juomalla, ja väkevät paukut voitaisiin laskea puhtaaksi voitoksi! Viina ei siis ole täällä pelkästään halpaa, vaan sitä juomalla saattaa ansaita satumaisia rikkauksia!

Takakansi.JPG
bottom of page