top of page
  • Writer's pictureMarko

Perfect days

Aamulla Aleksej heräsi tavallista myöhemmin. Hän vitkutteli sängyssä tunnin lukien lehteä ennen kuin meni tietokoneelleen tarkastamaan sähköpostit. Hän päätti aloittaa työnteon samantien, mutta eksyi tuntikausiksi internetiin. Kun hän pesi hampaansa, kello oli melkein neljä.

Aleksej päätti jättää kunto-ohjelmansa väliin. Olihan hän tehnyt sen tunnollisesti jo kuukauden ajan. Paino vain ei ollut laskenut. Hän haki läheisestä pizzeriasta itselleen jättipizzan, jossa oli neljää erilaista lihaa, runsaasti valkosipulia, sipulirenkaita ja sinihomejuustoa. Oli jo joka tapauksessa liian myöhäistä nauttia tavanomainen salaatti-mysli -aamiainen. Sitä paitsi suola elämään tuli siitä, että antoi itselleen joskus luvan nautiskella eikä aina nipottanut kaikessa.

Pizza yhdistyi automaattisesti elokuvien katseluun. Aleksej käynnisti kotiteatterijärjestelmänsä ja laittoi pyörimään uusimman Hollywood-elokuvan, jonka hän oli juuri ladannut netistä. Onneksi jääkaapissa oli vielä pari pulloa olutta. Oli joka tapauksessa liian myöhäistä aloittaa työnteko.

Seitsemältä Fedja soitti ja kysyi, halusiko Aleksej lähteä nauttimaan tuopposen. Aleksej ja Fedja sopivat, että tällä kertaa he jättäisivät oluella käynnin kahteen tai korkeintaan kolmeen tuoppiin. Aleksejsta oli mukava nähdä Fedjaa, koska he eivät olleet tavanneet pariin viikkoon. He puhuivat tärkeistä asioista. Puoliltaöin heidän oli pakko lähteä, sillä baari meni kiinni ja he olivat tyhjentäneet sen ainoan absinttipullon. He suunnistivat yökaupan kautta Fedjan kotiin ja joivat olutta aamukuuteen.

Kun olut ja kaikki muukin alkoholijuomat olivat loppuneet asunnosta, Aleksej ja Fedja päättivät hankkia lisää juotavaa ja nauttia samalla jotain ravintoa. Paluumatkalla kaupasta he ottivat mukaansa viisi kebab-annosta, sillä he muistivat, että edellisiltana ruokailu oli unohtunut kokonaan. Aleksej söi annoksista kolme ja Fedja kaksi. Sen jälkeen he aukaisivat perunalastupussit ja nauttivat oluet odottaen, että vodkapullo kylmenisi pakastelokerossa.

Tupakat loppuivat iltapäivällä, joten Aleksej ja Fedja lähtivät ulos. He päätyivät kapakkaan, jossa tilasivat olutta ja minttulikööriä. Jälkimmäinen sai hoitaa tänään hammashygienian. He puhuivat lisää filosofiaa ja huuhtelivat suunsa vielä kolmella minttuliköörillä, kunnes Fedja huomasi, että hänen piti lähteä nostamaan lisää rahaa.

Aleksej jäi kapakkaan odottamaan Fedjaa, mutta kun tätä ei kuulunut, hän lähti etsimään Fedjaa viereisestä kapakasta. Kun Fedja ei vastannut puhelimeensakaan, Aleksej päätti lähteä kotiin. Matkalla hänelle tuli vessahätä, mutta koska kotimatkalla ei ollut käymälää, hän virtsasi puhelinkoppiin. Kioskista Aleksej osti vielä kotitarpeiksi topan tupakkaa, kaksi pulloa skumppaa sekä olutpakkauksen. Ja tietenkin suklaata, sillä hän tarvitsi energiaa selvitäkseen tästä kaikesta. Mutta se on jo toinen juttu.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page