top of page
  • Writer's pictureMarko

The Adventures Of Buckaroo Banzai Across The 8th Dimension (1984)


Buckaroo Banzai (Peter Weller) on seikkailija, rockmuusikko, sarjakuvasankari ja tiedemies. Vähän siis kuin Marko. Hänen yhtyeensä/taisteluryhmänsä on nimeltään Hong Kong Cavaliers. Buckaroo keksii tavan päästä kahdeksanteen ulottuvuuteen, mutta ulkoavaruuden ilkiöt – joiden kaikkien nimi on John – haluavat keksinnön omiin pahoihin tarkoituksiinsa.

Kulttileffaa siis ollaan tavoiteltu ja siinä jossain mielessä onnistuttu. Mukana on tähtinäyttelijöitä: Wellerin lisäksi John Lithgow, Jeff Goldblum, Ellen Barkin ja muita tuon ajan jenkkileffoista tuttuja naamoja. Tukat, vaatteet ja lavasteet ovat hurmaavaa sarjakuvahenkistä 80-lukulaista retrofuturismia. Kun maailman kohtalo on vaakalaudalla, mukana on tietenkin myös hullu tiedemies ja Yhdysvaltain presidentti. Hupainen on kohtaus, jossa Orson Wellesin kuuluisa Maailmojen sota -kuunnelma paljastetaan todeksi marsilaisten hyökkäykseksi, jonka peruututtua radiolähetys piti selittää kuunnelmaksi.

Jatko-osan käsikirjoitus oli jo valmis ja sitä mainostetaan elokuvan lopputeksteissä. Leffan piti olla alku kokonaiselle sarjalle, mutta tuotantoyhtiö meni konkurssiin, kun elokuva oli floppi lippuluukuilla. Kun elokuvasta tuli video- ja kaapelitelevisiojulkaisun jälkeen kulttihitti ja jatko-osa olisi voitu kuvata, lakitekniset asiat estivät sen. Aika amerikkalaista.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page